Δελτίο Τύπου - Τρέχοντας για μια καλύτερη Ευρώπη
07.10.2012, 15:22 (CET)
Το πάρκο Cinquantenaire στις Βρυξέλλες έσφυζε από ζωή σήμερα το πρωί, 7 Οκτωβρίου, γεμάτο από ανθρώπους που ετοιμάζονταν να τρέξουν τον Μαραθώνιο των Βρυξελλών. Περίπου 300 εξ αυτών, από σχεδόν όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, αλλά και από άλλες ηπείρους, με τον νεότερο 17 μηνών, φόρεσαν τα επίσημα χρώματα της Κυπριακής Προεδρίας. Ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Κυπριακής Προεδρίας, βοηθώντας τη συλλογή περισσότερων από 22.000 ευρώ, τα οποία δόθηκαν σε φιλανθρωπικές οργανώσεις ανά το παγκόσμιο.

Ας τρέξουμε για μια καλύτερη Ευρώπη, ήταν το κύριο μήνυμα που μετέφεραν σήμερα οι δεκάδες δρομείς που έτρεξαν με τα χρώματα της Κυπριακής Προεδρίας. Κατά τη διάρκεια της τελετής στην οποία παραδόθηκαν οι δωρεές στα φιλανθρωπικά ιδρύματα που επιλέχθηκαν, ο Υφυπουργός Προεδρίας για Ευρωπαϊκά Θέματα, Πρέσβης Ανδρέας Δ. Μαυρογιάννης, αναφέρθηκε στο στόχο της Κύπρου «να συνεισφέρει στη δημιουργία μιας Ευρώπης που να βρίσκεται πιο κοντά στους πολίτες της, στη βάση της κοινωνικής συνοχής και της αλληλεγγύης».

Οι δρομείς που φορούσαν τη φανέλα της Κυπριακής Προεδρίας έλαβαν μέρος στον Μαραθώνιο των Βρυξελλών (42 χλμ), στον Μισό Μαραθώνιο (21 χλμ), στον Μίνι Μαραθώνιο (4 χλμ) και στην παιδική διαδρομή. To σύνθημα για την έναρξη του Μαραθωνίου έδωσαν από κοινού ο Υφυπουργός Μαυρογιάννης και ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Maroš Šefčovič, πυροβολώντας το ειδικό πιστόλι εκκίνησης.

Οι δωρεές δόθηκαν στις φιλανθρωπικές οργανώσεις από τον Υφυπουργό Μαυρογιάννη, τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Maroš Šefčovič και τους Πρέσβεις, Μόνιμους Αντιπροσώπους στην ΕΕ της Ολλανδίας Pieter Gooijer, της Ουγγαρίας Péter Györkös, της Εσθονίας Matti Maasikas, και της Κύπρου Κορνήλιο Κορνηλίου.

Οι επιλεχθείσες φιλανθρωπικές οργανώσεις είναι το Georges Malaika Foundation, Association Belge de Lutte contre la Mucoviscidose  (Belgian Cystic Fibrosis Association), Missing Children Europe, Handicap International, Samusocial, CNCD 11.11.11 (National Centre for Development Cooperation), Κυπριακός Ερυθρός Σταυρός – Youth Section “Breakfast for students” Programme και το ίδρυμα ΕΛΠΙΔΑ για παιδιά με καρκίνο και λευχαιμία.

Η Κυπριακή Προεδρία επιθυμεί να εκφράσει τη βαθιά της ευγνωμοσύνη προς τους δωρητές, οι οποίοι προσθέτοντας τις συνεισφορές τους σε αυτήν της Προεδρίας, μας βοήθησαν να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερες ζωές. Πρόκειται για το Ίδρυμα Λεβέντη, Alpha Bank, Τράπεζα Κύπρου, ΚΕΒΕ, Carob Mill Restaurants, the Cyprus Federation of America, the Cyprus Investment Promotion Authority (CIPA), CYTA, Ελληνική Τράπεζα, Logicom, NKS Shakolas Group, κ. Πανίκος Πήτερ Παπανικολάου, PWC - PriceWaterhouseCoopers, Russian Commercial Bank. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους δωρητές εκείνους, οι οποίοι προτίμησαν να παραμείνουν ανώνυμοι.

Η Προεδρία απευθύνει, επίσης, θερμές και από καρδιάς ευχαριστίες στους πραγματικούς πρωταγωνιστές του Μαραθωνίου, σε όλους τους δρομείς, σε εκείνους που ήρθαν μόνοι τους, σε εκείνους που έφεραν και τις οικογένειές τους, αλλά και σε εκείνους που εμφανίστηκαν ως ομάδες: στις ομάδες των Μόνιμων Αντιπροσωπειών στην ΕΕ της Ολλανδίας, της Κύπρου, της Γερμανίας, της Πολωνίας, της Λιθουανίας, της Ουγγαρίας, της Εσθονίας, της Πρεσβείας της Ινδονησίας, την ομάδα της Επιτρόπου Kristallina Georgieva, τις ομάδες των DG DEVCO και DG Enlargement και όλους τους ανταποκριτές των ΜΜΕ στις Βρυξέλλες.

Σας ευχαριστούμε όλους!

Εκπρόσωπος Τύπου Προεδρίας στις Βρυξέλλες