H IΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΛΕΟΝ ΩΣ ΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ.
 
Ευχαριστούμε που ήσασταν μαζί μας!

Πριν από έξι μήνες σας προσκαλέσαμε να έρθετε μαζί μας σε ένα συναρπαστικό ταξίδι. Τώρα που αυτό το ταξίδι έφτασε στο τέλος του, μας κυριεύουν αισθήματα ανακούφισης, αλλά και ανησυχίας. Γιατί τώρα είναι καιρός να «κατεβάσουμε πανιά» και να «βυθιστούμε» στην καθημερινότητα. Αλλά και καιρός να… γνωριστούμε ξανά με τους αγαπημένους μας στο σπίτι, που νόμιζαν ότι μας είχαν χάσει κάτω από στοίβες φακέλων και άδεια φλιτζάνια του καφέ, με τα μάτια μας μονίμως καρφωμένα σε μια οθόνη κι ένα τηλέφωνο κολλημένο στο αυτί, δοσμένοι ψυχή τε και σώματι σε αυτό που στην αρχή έμοιαζε με κούρσα ενάντια σε όλα τα προγνωστικά. Διόλου παράξενο που η Κυπριακή Προεδρία ήταν η πρώτη Προεδρία που συμμετείχε ενεργά στο Μαραθώνιο των Βρυξελών… Κεκτημένη ταχύτητα!

Στη διάρκεια του ταξιδιού μας δεν συναντήσαμε μυθικά τέρατα που ζουν σε παράξενους τόπους. Γνωρίσαμε, όμως, καινούργιες ιδέες και ενδιαφέροντες ανθρώπους. Ανάμεσα σ’ αυτούς ήταν και οι κάτοικοι της Μπλογκόσφαιρας, χάρη στο «Bloggers Meeting», μια καινοτόμο πρωτοβουλία της Κυπριακής Προεδρίας και -γιατί όχι- μια παρακαταθήκη για τις επόμενες Προεδρίες. Γνωρίσαμε, επίσης, τα… όριά μας,  για να καταλάβουμε, εντέλει, πως όταν η ευέλικτη απόδοση συναντά την υψηλή επίδοση το αποτέλεσμα είναι ακόμη καλύτερο. Και πως η αμοιβή συχνά είναι ένα χαμόγελο κι ένα ενθαρρυντικό χτύπημα στον ώμο.

Για την ενθάρρυνση και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε σας ευχαριστούμε και σας αποχαιρετάμε, νιώθοντας ικανοποίηση. Γιατί ξέρουμε ότι βάλαμε τα δυνατά μας. Εντάξει, μερικές φορές βάλαμε και κάποιες επιπλέον θερμίδες! Όπως στην εκδήλωση «Γνωρίστε τους Εμπειρογνώμονες» που διοργάνωσε η ΜΑΕΕ στις Βρυξέλες, όπου δημοσιογράφοι και ειδήμονες σε θέματα Προεδρίας απόλαυσαν συζήτηση και γενναιόδωρες μερίδες σουβλάκι! Κλασική εξέλιξη κάθε κυπριακής συνάθροισης και στο πνεύμα της αρχαιοελληνικής μας παράδοσης όσον αφορά στη Φιλοξενία. Αν θυμάστε, ήταν η έννοια που λειτούργησε ως κεντρικό μήνυμα της Κυπριακής Προεδρίας τόσο ως έκφραση της επιθυμίας μας να είμαστε ένας φιλόξενος τόπος όσο και ως η κινητήριος δύναμη που μας κράτησε σε εγρήγορση, προκειμένου να παρέχουμε ένα αποτελεσματικό και φιλόξενο εργασιακό περιβάλλον στο Κέντρο Τύπου CYPRESS στη Λευκωσία.

Ευχόμαστε καλή τύχη στους Ιρλανδούς συναδέλφους μας που μας διαδέχονται. Ευχαριστούμε θερμά τους συναδέλφους μας από προηγούμενες Προεδρίες και το Συμβούλιο, αλλά και όλους εσάς -εκπρόσωποι των ΜΜΕ, αξιωματούχοι και Ευρωπαίοι συμπολίτες μας- που μας κρατήσατε συντροφιά σε αυτό το υπέροχο ταξίδι -είτε από κοντά στην Κύπρο και στις Βρυξέλες είτε μέσω του δικτυακού μας τόπου cy2012.eu.

Ήταν μια πολύτιμη εμπειρία που θα έχουμε πάντα στην καρδιά μας. Μέχρι την επόμενη φορά…

 

Ομάδα Επικοινωνίας της Κυπριακής Προεδρίας