Basın Bülteni - CAP Reformu Tarım ve Balıkçılık Konseyi’nin ana konusudur
14.07.2012, 09:31 (CET)
Ortak Tarım Politikası (CAP) reformu, Brüksel’de 16 Temmuz’da yapılacak olan ilk Tarım ve Balıkçılık Konseyi’nn odak noktası olacak. Bakanlar taslak Kırsal Gelişim Tüzüğü’ne ve tarımsal üretimde piyasaların Ortak Organizasyonu’yla ilgili taslak Tüzüğe özel dikkat gösterecekler.

Kıbrıs Başkanlığı’ndaki ilk Tarım ve Balıkçılık Konseyi 16 Temmuz’da Brüksel’de yapılacak. Konsey’de görüşülecek ana konu CAP Reformu olacak ve bakanlar Kırsal Gelişim Düzenlemeleri ve tarımsal üretimde piyasaların Ortak Organizasyonu’nun önemini belirtecekler.

Uyum sağlama tartışmaları, kırsal gelişimde risk yönetimi tedbirleri ve piyasaların ortak organizasyonu altında olağanüstü tedbirler üzerinde yoğunlaşan Başkanlık soruşturma esasları üzerine yapılandırılacak. Avrupa Komisyonu ayrıca günlük piyasanın durumu üzerinde bir de rapor sunacak.

Konsey’de Balıkçlılıkla ilgili görüşülecek olan temel konu, Balıkçılık Olanakları üzerindeki istişareyle ilgili olarak Avrupa  Komisyonu’nun İletişimi olacak. Avrupa Komisyonu’nun Toplam Yakalama İzni (TAC) önermek için çalışma metotlarıyla ilgili önerilerini sunması bekleniyor. Bunu konuyla ilgili tartışmalar izleyecek.

Marianna Karageorgis

Coreper I