Basın Bülteni - organ bağışı ve nakli
09.07.2012, 15:26 (CET)

Organ bağışı ve nakli konularının yanı sıra, sınır ötesi sağlık tehditleri ve kriz durumlarında iletişim stratejileri gibi önemli konular A.B. Kıbrıs Dönem Başkanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan Gayrı Resmi Sağlık Bakanları Toplantısı’nın ana gündem maddesini oluşturacak. Toplantıya, Sağlık ve Tüketici Politikası Komiseri, sn. John Dalli’de katılacak. Toplantı 10 ve 11 Temmuz tarihlerinde, Lefkoşa’da, 'Filoxenia' Konferans Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Toplantının ilk gününde, Sağlık Bakanları organ bağışı ve nakli konusunda derinlemesine istişarelerde bulunacaklar. Bu konular Kıbrıs Dönem Başkanlığı’nın sağlık alanındaki önceliklerini oluşturmaktadır. Bakanlar sınır ötesi organ bağışı ve nakli gibi belirli alanlarda görüş alışverişinde bulunacaklar.

11Temmuz Çarşamba günü gerçekleştirilecek olan toplantıda sınır ötesi sağlık tehditleri üzerinde durulacak. Kriz durumlarında iletişim stratejileri ele alınacak. Potansiyel olayların erken tespiti konusunda A.B. ve komşu ülkeler arasında daha geniş işbirliği konusu tartışmaya sunulacak.

Son olarak, toplantının son gününde, 10 Temmuz’da, Komisyon, A.B. Sağlık İşgücü Eylem Planı ile ilgili bir sunum yapacak. Eylem Planı sağlığının iyileştirilmesi ve sağlık hizmetlerine herkes için daha iyi erişim sağlamayı amaçlıyor. Bu plan ‘İş ile dolu bir iyileşmeye doğru' Komisyon İstihdam Paketinin bir parçası olarak kabul edilmiştir. Brifing tartışma ve fikir değişimi forumuyla devam edecektir.

Presidency Spokesperson in Cyprus
Costas Yennaris