Basın Bülteni – Brüksel I Düzenlemesi hakkında ilerleme sağlandı
18.07.2012, 13:45 (CET)

Daimi Temsilciler Komitesi (Coreper II), (Brüksel I Düzenlemesi diye bilinen) Düzenleme 44/2001’in yeniden düzenlenmesi ile ilgili bir öneriyi, “I”konu, yani askıdaki konular hakkında genel bir yaklaşım olarak bugün onayladı.

Brüksel I, yurttaşlık konularında adli işbirliğinin köşe taşıdır ve AB çapında yargı kararlarının tanınması ve uygulanmasını kolaylaştırmayı hedeflemektedir. Polonya ve Danimarka Dönem Başkanlıklarının, Adalet ve İçişleri Konseyi tarafından Haziran’da genel yaklaşım olarak onaylaması ile sonuçlanan başarılı çalışmalarını devam ettiren Kıbrıs Dönem Başkanlığı, askıdaki konular üzerindeki görüşmeleri Konsey düzeyinde tamamlamış bulunuyor.

Önerinin bugün Coreper tarafından açıktaki konular hakkında genel bir yaklaşım olarak onaylanmasından sonra, Avrupa Parlamentosu’nun, sonbahardaki ilk defa okunması sırasında konuyla ilgili bir tavır alması beklenmektedir.

Düzenlemenin Konsey tarafından kabulünün ise bundan sonra yer alması beklenebilir, ki bu da Kıbrıs Dönem Başkanlığı’nın sona ermesinden önce olacaktır.

Nikos Christodoulides

Coreper II