Basın Bülteni – A.B. liderleri uzun vadeli AB bütçesi üzerinde bir anlaşma sağlama hedefine odaklandılar
21.11.2012, 11:58 (CET)
A.B. Devlet ve Hükümet liderleri 22 ve 23 Kasım’da Brüksel’de gerçekleştirilecek olan Avrupa Konseyi özel toplantısında bir araya gelecekler. Bu toplantının amacı, 2014-2020 programlama dönemi için bir sonraki Çok yıllı Mali Çerçeve üzerinde bir anlaşmanın sağlanmasıdır.

Kuşkusuz, önümüzdeki 7 yıl için A.B. bütçesi üzerinde bir siyasi anlaşmaya varmak Avrupa Birliği’nin ajandasının önceliklerinden bir tanesi ve Kıbrıs A.B. Dönem Başkanlığı için çok önemli bir konudur.

Cumhurbaşkanı Dimitris Hristofyas şunları ifade etti:

‘A.B. için güçlü bir bütçeye ihtiyacımız bulunmaktadır. Bu bütçe Avrupa’nın bugün karşı karşıya olduğu sorunları göğüslemek için bizlere gerekli araçları sağlayacaktır. Tüm ortakların ve paydaşların A.B.’nin büyüme odaklı bir bütçeye sahip olması gerektiği üzerinde birleştiğinden ve A.B. zirvesinde herkesin gerekli siyasi iradeyi ve esnekliği göstereceğinden eminim’.