Basın Bülteni - Avrupalı blog yazarları Kıbrıs Dönem Başkanlığı ile buluştu
26.07.2012, 19:43 (CET)
26 Temmuz'da Avrupa'nın her köşesinden blog yazarları Brüksel'de Kıbrıs Dönem Başkanlığı ile buluşup ve başkanlığın önceliklerini masaya yatırdı. ''Kıbrıs Dönem Başkanlığı Blog Yazarları ile Buluşuyor'' etkinliği Avrupa'nın kalbinde tempolu ve canlı tartışmalara açık bir şekilde gerçekleştirildi.

Canlı blog yazımı, tweetler, canlı yayınlar, Google arkadaşlıkları kendi türünde benzersiz bir etkinlik yaratarak, web yoluyla Avrupa genelinde 37 blogcunun online etkileşiminin önünü açtı. Etkinlik Avrupa Birliği Konseyi Kıbrıs Dönem Başkanlığı tarafından organize edildi. Etkinliğin amacı Kıbrıslı ve Avrupalı blog yazarları arasındaki etkileşimi teşvik etmek ve Avrupa blogcularını fiziksel ve sanal bir şekilde bir araya getirmekti.

400.000'nden fazla takipçiye erişmek

'' Hashtag'' belirli bir konu üzerinde tweets toplamak için Twitter kullanıcıları tarafından kullanılan bir ifadedir. Bugün #cy2012eublogs'ın hashtag'ı Brüksel'de zirvedeydi. 695 tweets toplam 1.509.417 gösterim oluşturdu -bir tweetin belirli bir tweet akışına maruz kalış sayısı- ve bu şekilde son 24 saatte  403,089 kullanıcıya erişilmiş oldu.

Kıbrıs Daimi Temsilcisi Kornelios Korneliou Kıbrıs Dönem Başkanlığının blog yazarlarına ulaşması babında önemi üzerinde durdu. Kendisi kısaca Kıbrıs Başkanlığının önceliklerini sundu ve toplantının devamının gelmesini diledi. Ayrıca toplantıya katılan Kıbrıslı blogcuları selamladı ve Kıbrıslı ve Avrupalı blogcular arasındaki etkileşimin artırılması gerektiğini ifade etti.

Blog yazarları yüz yüze fikir alışverişinde bulundu

Blogcularla gerçekleştirilen fikir alışverişi çerçevesinde Kıbrıs Dönem Başkanlığı'nın dört tematik önceliği üzerinde duruldu:

• Avrupa, daha verimli ve sürdürülebilir,
  • Avrupa, daha iyi bir performans ve büyüme ekonomisi ile,
  • Avrupa, daha fazla dayanışma ve sosyal uyumla, vatandaşlarla daha ilgili ve
  • Dünyada Avrupa, komşularına daha yakın.

Blog yazarlarının katılmış olduğu toplantıda masaya yatırılan birkaç konu şunlardı: Vatandaşların gündelik yaşantısına A.B. politikalarının etkisi, sosyal medyanın diplomasiyi hangi şekilde değiştirebileceği, blog yazarlarının dönem başkanlığıyla olan etkileşimin hangi şekilde geliştirilebileceği.

Etkinliğe katılanlar ve ziyaretçiler web üzerinden ya da ''gerçek hayatta'' paneli takip ettiler ve Kıbrıs blo yazarlarıyla fikir alışverişinde bulundular. Avrupa Birliği Konseyi'nin web sitesindeki etkinlik için yaratılmış olan canlı blogda etkinlik hakkında toplam 310 yorum yazılmıştır.

Kapanış konuşmasında, Kıbrıs Daimi Temsilci Yardımcısı, George Zodiates daha iyi bir Avrupa rehberlik hedefinde Kıbrıs Dönem Başkanlığı'nın, Avrupa Birliği içinde süreçlerle ilgili vatandaşlar arasında daha iyi bir anlayış ortamı oluşturmak için blog yazarlarıyla etkileşime büyük önem atfettiğini belirtti.

Kendisi şu noktanın altını çizdi: ''Kıbrıs Dönem Başkanlığı şeffaflık ve açıklık vaatine sadıktır ve bugün başlayan işbirliğinin sürdürülmesini istemektedir''.

Panel tartışmalarının sonuçları, istatistikler ve daha fazla fotoğraf pek yakında @ # cy2012eublogs adresinde olacak!

Nikos Christodoulides

Coreper II