Basın Bülteni - Başkan Barroso ve Komiserler Grubu Kıbrıs’ı ziyaret edecekler
04.07.2012, 17:19 (CET)
Avrupa Komisyonu Başkanı Sayın José Manuel Barroso, Komiserler Koleji ile birlikte, 6 Temmuz Cuma günü, Kıbrıs'ı ziyaret edecek. Avrupa’dan ziyaretçiler Cumhurbaşkanı sn. Dimitris Hristofyas ve Bakanlar Kurulu üyeleriyle bir araya gelecekler. Bu toplantılarda A.B. Konseyi Kıbrıs Dönem Başkanlığı’nın hedeflerine odaklanılacak.

Resmi ziyaret Kıbrıs Dönem Başkanlığı sırasında Kıbrıs’ta gerçekleşecek olan en önemli toplantılardan birini oluşturmaktadır.

Cumhurbaşkanı Hristofyas Başkan Barroso’yu Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda 10.30’da kabul edecek. İkili Kıbrıs Dönem Başkanlığı’nı ilgilendiren çok önemli konuları ele alacak. Ayrıca, Kıbrslı Bakanlar Komiserlerle Filoksenia Kongre Merkezi’nde (Lefkoşa) ikili temaslarda bulunacaklar. Bu temaslarda Kıbrıs Dönem Başkanlığı’nın önceliklerine önem verilecek.

Cumhurbaşkanı Hristofyas’ın  başkanlığında, Kıbrıs Bakanlar Kurulu’nun ve Komiserler Koleji’nin yer alacağı bir genel kurul toplantısı, saat 12:00 'de gerçekleştirilecek. Bu toplantı çerçevesinde Kıbrıs Dönem Başkanlığı önceliklerini tanıtacak ve Komisyonerlerle Kıbrıslı Bakanlar çok önemli konuları ele alacaklar. Bu konuların başında kalkınmanın desteklenmesi hedefi gelecektir.

Genel oturumun ardından, Cumhrubaşkanı Hristofyas ve sn. Barroso ortak bir basın toplantısı düzenleyecekler. Basın toplantısı 13.30’da gerçekleşecek ve ardından Cumhrubaşkanlığı Sarayı’nda, saat 14.00’de bir öğle yemeği verilecek.

Katerina Economou

Logistics Unit