Basın Bülteni - Cumhurbaşkanı Dimitris Hristofyas’ın ‘Uluslar arası Af Örgütü’ heyetiyle görüşmesi ardından yaptığı açıklama
02.07.2012, 19:23 (CET)

"Bugün A.B. Masası Direktörü, sn. Nicolas J. Beger başkanlığında, ‘Uluslar arası Af Örgütü’ heyetiyle görüşme fırsatım oldu. Sn. Beger ve meslektaşlarına bu yapıcı görüşmeden dolayı teşekkürlerimi sunarım. Önümüzdeki altı aylık süre zarfıyla ilgili Örgütün çok büyük önem arz eden insan hakları ile ilgili bana sunduğu dosyadan dolayı kendilerine teşekkür ederim. Bu dönem zarfında, Kıbrıs A.B. Dönem Başkanlığı’nı yürütecektir.

Sn. Beger’e belirttiğim üzere Kıbrıs Başkanlığı kendisine sunulan önerileri dikkate alacaktır. Konsey ve A.B. insan haklarına saygı duymaktadır. Birlik içerisinde ve üçüncü ülkelerle olan ilişkilerimiz babında insan haklarının uygulamaya sokulması için çaba sarf etmekteyiz. Uluslar arası Af Örgütü ortak hedeflerimiz bağlamında verimli bir işlev gören örgütlerin başında gelmektedir".

Press Counselor
Michalis Koumides