Basın Bülteni – AB Kıbrıs Dönem Başkanlığı, blogger’ler ile buluşuyor.
16.07.2012, 15:46 (CET)
Avrupa Birliği Kıbrıs Dönem Başkanlığı, 26 Temmuz’da Brüksel’de bir etkinlik düzenleyerek, Avrupalı blogger’leri biraraya getirecek. Etkinliğe katılmak isteyenler, bugünden başlayarak kayıtlarını yaptırabilirler.

Yurttaşların katılımı, AB politikasının merkezinde yer almaktadır. Yeni dijital sosyal platformlar, yurttaş katılımını kolaylaştırırken, yurttaş gazeteciliği ve sosyal medya da, AB konuları ile ilgili olarak konuşulanlara erişimi sağlamaktadır. Avrupa Birliği Kıbrıs Dönem Başkanlığı, blogger’lerin karşılıklı etkileşimine destek olma çabasıyla, Kıbrıs ve Avrupa’dan blogger’leri bir araya getirmek üzere bir toplantı düzenleyecektir.

Toplantı, internet ağı üzerinden yayınlanıp, kaydedilecek ve wi-fi bağlantısı ile de çevrim-içi katılıma izin verilecektir. Tartışma, Dönem Başkanlığı’nın dört konudaki öncelikleri çevresinde yapılandırılacaktır:

• Daha etkin ve sürdürülebilir bir Avrupa;
  • Daha iyi performans gösteren ve büyüyen bir ekonomiye sahip bir Avrupa;
  • Dayanışma ve sosyal uyum yoluyla yurttaşları ile daha çok ilgilenen bir Avrupa;
  • Komşularına daha yakın olan, dünya içindeki bir Avrupa.

Ne var ki, toplantı, ayrıca, örneğin AB içindeki siyasal tartışmalara ilgi duyulması ve katılımın oluşması için en iyi uygulamaların belirlenmesi yanında, yurttaş gazeteciliği ve sosyal medyanın daha az elverişli bağlamlarda nasıl geliştirebilireceği gibi amaçlara da hizmet edecektir.

Kıbrıs Dönem Başkanlığı, bu gayrı resmi etkinliğin, blogger’lere Başkanlık ile buluşma olanağı sağlayacağını ve tüm AB içindeki blog ortamı ile bir tanışma sağlayacağını ümit etmektedir.

Etkinlik, AB Konseyi’nin merkezi olan Justus Lipsius binasında (Basın Kulübü), 26 Temmuz 2012 tarihinde saat 09:30 ile 14:00 arasında yer alacaktır.

Kaydolmak için, sağdaki sembolün üzerini tıklayınız.

Kayıt, “İlk başvuran, ilk önce hizmet alan olur” ilkesine göredir ve 23 Temmuz saat 12:00’ye kadar açık olacaktır.

Kıbrıs Dönem Başkanlığı, Brüksel’de sizinle buluşmayı ümit etmektedir!

Marianna Karageorgis

Coreper I