Basın Bülteni – Cumhurbaşkanı Hristofyas Baroness Ashton ile bir araya geldi
05.07.2012, 13:52 (CET)

Bugün, Cumhurbaşkanı Dimitris Hristofyas, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda, A.B. Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton ile bir araya geldi.

Görüşme çerçevesinde ikili bölgedeki gelişmeleri ve Kıbrıs Dönem Başkanlığı’nın Yüksek Temsilci ve Avrupa Dış Eylem Servisi ile işbirliğini ele aldılar. Bu servis Birliğin dış ilişkilerdeki pozisyonunu kuvvetlendirmek, bölgede barışı ve istikrarı tesis etmek ve acil durumlarla baş etmek için yetkilidir.

Cumhurbaşkanı Hristofyas Kıbrıs Dönem Başkanşığı’nın Yüksek Temsilcinin çabalarını desteklemek için hazır olduğunun altını çizdi ve bölge ülkeleriyle olan ilişkilerinin geliştirilmesinin önemine değindi.

Barones Aston hazırlık derecesinde dolayı Kıbrıs’ teşekkür teşekkür etti. Barones Aston Kıbrıs'ın bölgede Avrupa Birliği'nin dış politikasının teşviki için A.B. Konseyi Başkan Devleti olarak değerli katkılar sunabileceği ve A.B.’nin dünyadaki pozisyonunu kuvvetlendirebileceğini belirtti.

Riana Magidou

Press Office of the President of the Republic