Basın Bülteni – Daha İyi Bir Avrupa’ya Doğru Koşuyoruz
07.10.2012, 15:22 (CET)
Brüksel’deki  Cinquantenaire Parkı, 7 Ekim’de, bu Pazar  sabahı, zor Brüksel Maratonu’nu koşmak için hazırlanmakta olan insanlarla dopdolu ve cıvıl cıvıl kaynıyor. Katılan 300 kişiden hemen hemen hepsi,  yaklaşık bütün üye devletlerden gelmişler, ama ayrıca başka kıtalardan gelenler de var. Bunlardan en genci, 17 aylık ve Kıbrıs Dönem Başkanlığı’nın resmi renklerini taşıyan giysiler içinde. Dönem Başkanlığı’nın dayanışma çağrısına karşılık  verdiler ve dünya çapındaki hayır kuruluşlarına gidecek olan, 22.000 Avrodan fazla bir paranın toplamasına ve bağışlanmasına yardım ettiler.

‘Daha iyi bir Avrupa’ya doğru giden yolu açınız’, Kıbrıs Dönem Başkanlığı için koşan yüzlerce katılımcı tarafından iletilen esas mesajdır. AB İşlerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Andreas D. Mavroyannis, toplanan paranın seçilmiş hayır kurumlarına takdim edildiği tören sırasında konuşurken, Kıbrıs’ın “sosyal uyum temeli ile dayanışma ilkesi”nin altını çizerek, “yurttaşlarına daha çok ilgi gösteren bir Avrupa’ya katkıda bulunma” emelinden söz etti.

Kıbrıs Dönem Başkanlığı’nın tişörtünü giyen koşucular, 42 kilometrelik Brüksel Maratonuna, 21 kilometrelik Yarı-Maratona, 4 kilometrelik Mini-Maratona ve Çocuklar Koşusuna katıldılar. Bakan Yardımcısı Mavroyannis ve AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Maroš Šefčovič, başlangıç atışını yaparak, koşunun başlama işaretini verdiler ve 12.000’den fazla koşucu, yolculuklarına başlamış oldular.

Bağışlar, hayır kurumlarına Bakan Yardımcısı Mavroyannis, Komisyon Başkan Yardımcısı  Maroš Šefčovič ve şu ülkelerin AB Daimi Temsilcisi olan Büyükelçileri tarafından takdim edildi: Hollanda Krallığı’ndan Pieter Gooijer, Macaristan’dan Péter Györkös, Estonya’dan Matti Maasikas ve Kıbrıs’tan Korneliyos Korneliyu.

Seçilmiş hayır kurumları ise şunlardı: Georges Malaika Vakfı, Belçika Sistik Fibrosis Derneği, Avrupa Kayıp Çocuklar Derneği, Engelliler Enternasyonali, Samusocial, Kalkınma İşbirliği Ulusal Merkezi (CNCD 11.11.11), Kıbrıs Kızıl Haçı – Gençlik Bölümü “Öğrenciler için Kahvaltı” Programı ile Kanser ve Lösemi Hastası Çocuklar için ELPİDA Vakfı.

Kıbrıs Dönem Başkanlığı, daha fazla sayıda insanın hayatına daha büyük bir etki yapmamızda bize yardım eden ve Dönem Başkanlığı’nın bağışına kendi bağışlarını ekleyerek, bunun mümkün olmasını sağlayan bağışçılara teşekkürlerini iletmek istemektedir. Bu bağışçı kuruluşların adları şöyledir: A.G.Leventis Vakfı, Alfa Bank, Kıbrıs Bankası, Harup Değirmeni Restorantları, Kıbrıs Ticaret ve Sanayi Odası, Amerika’daki Kıbrıs Federasyonu, Kıbrıs Yatırımları Teşvik İdaresi (CIPA), Kıbrıs İletişim İdaresi, Hellenik Bank, Logicom, NKS Şakolas Grubu, Sayın Peter Papanikolau, PriceWaterhouseCoopers, Rusya Ticaret Bankası. Ayrıca büyük bir teşekkür de, adlarının açıklanmasını istemeyen bağışçılarımıza gitmektedir.

Dönem Başkanlığı, son olarak, ama kesinlikle daha az olarak değil, Maratonun gerçek yıldızlarına, bütün koşuculara, birey olarak gelenlere, aileleri ile gelenlere ve Hollanda Krallığı, Almanya, Polonya, Litvanya, Macaristan, Estonya gibi ülkelerin AB Daimi Temsilcilikleri’nın ve Endonezya Büyükelçiliği’nin takımları gibi daha büyük grupların bir parçası olarak gelenlere, Komiser Georgieva’nın takımına, DG DEVCO, DG Genişleme ve bütün Brüksel muhabirlerine en sıcak ve yürekten gelen teşekkürlerini iletmektedir.

Herkese teşekkürler!

Nikos Christodoulides