Basın bülteni – Baltık Denizi’nde balık avlanma olanakları üzerinde anlaşma sağlandı
22.10.2012, 14:47 (CET)
Baltık Denizi’nde Toplam Kabul Edilebilir Avlanma  (TACs) ve kotalarla ilgili olarak bugün, 22 Ekim’de Lüksemburg’da yapılan Tarım ve Balıkçılık Konseyi (AGRI-FISH) toplantısında karar alındı. Avrupa Denizcilik ve Balıkçılık Fonu (EMFF) yarınki toplantısında kısmi bir genel yaklaşım için anlaşmaya varmaya çalışacak.

AB Balıkçılık Bakanları bugün  2013 için balıkçılık olanakları üzerinde Baltık Denizi’nde belirli balık stoklarıyla ilgili bir anlaşmaya vardı. Anlaşma, bilimsel tavsiyeler ve bu stoklarla ilgili Azami Sürdürülebilir Verim  elde edilmesi esasında kabul edildi.

Toplantıya başkanlık eden Kıbrıs Tarım, Doğal Kaynaklar ve Çevre Bakanı Sayın Sofoklis Aletraris, “Bugünkü  anlaşmanın balıkçılar ve tüketiciler üzerinde olumlu bir etkisi olacak. Çünkü bu şekilde sektörün sürdürülebilirliği ve çevrenin korunması sağlanacak” dedi.

Aletraris, bu siyasi anlaşmanın çok önemli bir anlaşma olduğunu, balıkçılık olanaklarıyla ilgili Kıbrıs Başkanlığı’nın hedefinin elde edilmesine yönelik ilk önemli adım olduğunu belirtti.

EMFF’nin çok önemli konusuyla ilgili görüşmeler başladı. Başkanlık tarafından bir anlaşma için harcanan çabaların yoğunlaşması, yarınki Konsey toplantısında görüşmelerin önerilen tüzük üzerinde kısmi bir genel yaklaşım anlaşmasına varılması ışığında tamamlanması bekleniyor.

Marianna Karageorgis

Coreper I

Email: mkarageorgis@pio.moi.gov.cy

Email: cphotiou@moa.gov.cy