Basın Bülteni - Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Avrupa Parlamentosu'nda sıcak bir şekilde karşılandı
04.07.2012, 10:07 (CET)
Kıbrıs Cumhurbaşkanı Dimitris Hristofyas Avrupa Parlamentosu Başkanı sn. Martin Schulz tarafından bugün sıcak bir şekilde karşılandı.

Cumhurbaşkanı Hristofyas, Strazburg'da, Avrupa Parlementosu oturumunda A.B. Konseyi Kıbrıs Dönem Başkanlığı'nın hedeflerini tanıttı ve Avrupa Parlementosu'nun ziyaretçi defterini imzalayıp şunları kaydetti: 'A.B.'de demokrasinin kalesi olan Avrupa Parlamentosu Başkanı ve üyelerini yürekten selamlıyorum. Avrupa halkları ve Birliğin menfaatı için Kıbrıs Dönem Başkanlığı'nın  Avrupa Parlamentosu ile yakın ve mükemmel işbirliği için hazır olduğunu belirtirim'.

Cumhurbaşkanı Hristofyas Afrodit'in mermer baş bir kopyasını Başkan Schulz'a sundu. Avrupa Parlamentosu Başkanı ise Kıbrıs'ı  Avrupa'nın merkezinde gösteren bir haritanın bulunduğu bir yağlı boya tablosunu Cumhurbaşkanı Hristofyas'a sundu.

Riana Magidou

Press Office of the President of the Republic